Közélet

2011.05.25. 17:22

Ír népzenével kápráztatták el a közönséget

Tolna megyében, sőt, Magyarországon is ritkaság számba megy a bonyhádi Sally Gardens együttes képviselte muzsika. A völgységiek ugyanis ír népzenével kápráztatják el a közönséget.

TEOL/V.B.

Kedden este a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban lemezbemutató koncerttel rukkoltak elő. A közel egyórás programon 13 dallal varázsolt mosolyt a publikum arcára az Ányos Andrea, Wiandtné Gál Zsuzsanna, Scheidlerné Kis Inez, Juhász András, Jenei József és Scheidler Géza alkotta csapat. A szigetországi muzsika elkötelezettjei másfél éve alapították zenekarukat. Hegedűn, ír furulyán, gitáron, bendzsón és kongán szólaltatják meg a hangokat.

– Ányos Andrea, az együttes vezetője nyújt segítő kezet a dalok kiválasztásában, mivel ő már korábban barátságot kötött az országgal, és annak autentikus zenéjével – ecsetelte Scheidler Géza, a Sally Gardens tagja. Szerinte remekül sikerült az első nagyobb szabású bonyhádi bemutatójuk, roppant hálás volt a művelődési házban helyet foglaló közönség. Hozzátette, hogy a következő bemutatójuk június 18-án, Szekszárdon lesz a Borok és Húrok fesztiválon, amelyre már gőzerővel készülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!