Közélet

2011.05.20. 19:06

Mengyelejev beájulna - fotók

A legnagyobb periódusos rendszert alkották meg, ezzel rekordot állítottak fel a Petőfi iskola diákjai és tanárai.

V. B.

– Az "L" betűt ábrázoló táblát egy kicsit engedjétek lejjebb és döntsétek meg, hogy jól látható legyen a repülőről, amiből készítik a felvételt – adta az instrukciókat közel 25 méter magasból Nagy István.

A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kémia tanára ahhoz a 243 fős tömeghez szólt egy darusautó kosarából péntek délelőtt, akik egy különleges magyarországi rekordkísérlet részesei voltak.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Összesen 243 diák és pedagógus alkotta a periódusos rendszert Fotó: G. K.
[/caption]
Ugyanis az intézmény pedagógusai és diákjai arra törekedtek – a kémia nemzetközi évén felbuzdulva –, hogy színes pólókban, egy-egy elem vegyjelével a hátukon kirakják az iskola udvarán az ország legnagyobb periódusos rendszerét. Sikerrel jártak, ezt Sebestyén István, a Magyarországi Rekordok regisztrátora jelentette be a szűnni nem akaró tapsviharban.

– Ekkora, emberek által alkotta periódusos rendszerről eddig nem volt tudomásunk. Remélem, hogy a bonyhádi diákok és tanárok képzelőereje tovább szárnyal, és újabb rekordot vezethetünk fel a jövőben – emelte ki az egyre nagyobb hangzavarban.

Nagy István szervező mosollyal az arcán elmondta: négy hónapos készülődés előzte meg a próbatételt. – Örömmel tölt el, hogy beírtuk magunkat a hazai rekordok könyvébe, felemelő érzés – fűzte hozzá.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!