Közélet

2011.05.24. 14:56

Nehéz helyzetben is jól vizsgáztak a város cégei

Hat városi cég tavalyi évet átfogó mérlegbeszámolóját tárgyalta meg legutóbbi - rendkívüli és zárt - ülésén Szekszárd közgyűlése.

Sz. Á.

Az Alisca Terra, a Víz- és Csatornamű, a Vagyonkezelő, a Városfejlesztési, a Turisztikai és a Diákétkeztetési Kft. vezetői tették meg előterjesztéseiket.

Horváth István polgármester az ülés után leszögezte, a szóban forgó cégek a velük támasztott igényeknek megfelelően végezték tevékenységüket, a testület elfogadta a beszámolókat.
– Összességében eredményes mérlegről lehet számot adni – folytatta a polgármester.

– Ez még akkor is így van, ha néhány esetben közvetlen pénzügyi haszon nem keletkezett. Ez egy úgynevezett projektcégnél, mint például a Városfejlesztési Kft., természetesen nem is várható: viszont a város eredményes képviselete jelentős megtérüléseket, megtakarításokat eredményezett.

A Diákétkeztetési Kft. esetében a jó minőség és a magas egészségügyi biztonság érdekében végrehajtott komoly beruházások, fejlesztések a közeljövőben hozzák meg a maguk gyümölcseit. A gazdasági válságot természetesen valamennyi cégünk megérezte, de ezzel együtt is mindannyian jól vizsgáztak - a város és annak lakói javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!