Közélet

2011.07.25. 18:55

A gyermekosztálynak szerezett ágyakat a Rotary

Három fekhellyel gyarapította kapcsolatai révén a Rotary Club Szekszárd a Balassa János megyei kórház gyermekosztályát. –

Hargitai É.

Az ágyak a belgyógyászati részlegen fognak jó szolgálatot tenni – mondta dr. Harangi Ferenc osztályvezető főorvos. Az adomány az ausztriai Kremsből, az ottani kórházból érkezett, a szállítást is egy osztrák cégnek köszönhetően sikerült megoldani.

– Igyekszünk megteremteni a kapcsolatot a nyugat európai kórházak és a szekszárdi intézmény között, amelyek reményeink szerint élővé válnak, és maguktól, a Rotary közreműködése nélkül is fennmaradnak majd – mondta Marinus W. Evertse a Rotary club képviseletében.

Az adománynak volt előzménye is, hiszen a szervezet támogatta egyrészt az asztmás és a túlsúlyos gyerekek nyári életmód foglalkozásait is, ugyanakkor néhány évvel ezelőtt légzésfigyelő készülékekkel is gyarapították az osztályt.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Marinus W. Evertse (balról) és dr. Harangi Ferenc a hétfői átadáson
[/caption]
Közben zajlik a szervezet baba-mamabarát kórház projektje is, amelynek keretében a szekszárdi szülészet-nőgyógyászati osztály szülészeti és műtő traktusának felújításához gyűjtenek támogatást. A munkát 2010-ben kezdték meg, azóta folyik az építőanyagok beszerzése, a további támogatók felkutatása, a pénz gyűjtése.

Legutóbb 120 ezer euró értékben sikerült beszerezniük vakoló anyagokat, ágyakat, műtőlámpákat. Marinus W. Evertse, a projekt felelőse elmondta, augusztusban kezdődik a munka következő fázisa, több nyugati kórházzal kezdik meg a tárgyalásokat.

Hozzátette, az előzetes visszajelzések alapján pozitívan állnak az intézmények a szekszárdi kórház támogatásához. A projekt első üteme, a szülészeti traktus és műtő kialakításával zárul majd, a teljes projekt lezárásához összesen várhatóan öt évre lesz szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!