Közélet

2011.07.11. 08:46

A Holocaust áldozataira emlékeztek

Címkék#Szekszárd

A Holocaust magyar, közöttük a mintegy 600 szekszárdi és városkörnyéki áldozatára emlékeztek a megyeszékhelyen vasárnap délelőtt.

TEOL/V.M.

Friedmann Tamás, a Szekszárdi Izraelita Hitközség és Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság elnöke köszöntötte a Babits művelődési ház dísztermében összegyűlteket, és hívta fel a figyelmet az emlékezés fontosságára.

Horváth István, Szekszárd polgármestere beszédében elmondta: az elhurcoltak közénk tartoztak, és ugyanúgy éltek és reméltek, mint mi, de csak tíz százalékuk tért haza. Azért kell emlékeznünk, hogy ez soha, soha többé ne történhessen meg.

A megemlékezésen Schönberger András pécsi főrabbi tartott istentiszteletet Anatolij Klavinszkij kántor közreműködésével. – Isten szabad akaratot adott nekünk. Minden jóra és rosszra. A vétek a küszöbön hever. A mi dolgunk legyőzni azt – mondta a főrabbi.

A rendezvényen közreműködött Ambláczky Eszter, Ambláczky Csaba, Cserháti Bernadett, Sz. Daczi Margit és a Tücsök Zenés Színpad. A megemlékezést követően a hitközség, Szekszárd önkormányzata, a német kisebbségi önkormányzat és a baráti társaság képviselői koszorúzták meg a Művészetek Háza előtt álló Holocaust emlékművet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!