2011.07.15. 11:55
A TEOL konyhája: Cappuccino szelet
A receptet Bódisné Sebestyén Györgyi szekszárdi olvasónk küldte.
Hozzávalók: Tészta: 6 tojás szétválasztva, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 sütőpor, fél dl étolaj, 1 kanál kakaópor. Krém: 25 dkg Ráma margarin, 25 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 csomag Dr. Oetker tejszín ízű pudingpor, 1 kanál kakaópor, 1 kanál őrölt kávé. A tetejére: csokimáz.
Elkészítés: Kakaós piskótát sütünk, és ha kihűlt, kettévágjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejet a 2 csomag pudingporral felfőzzük és kihűtjük, majd a margarinnal összekeverjük. A kész krémet kettévesszük.
Az egyik felét rákenjük a piskótára, a másik felébe 1 kanál kakaóport és 1 kanál őrölt kávét keverünk. Rákenjük a tejszínes krémre. Rátesszük a másik piskótalapot és csokimázzal bevonjuk.
Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.
Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.
TEOL -->