Közélet

2011.07.12. 14:49

Barátsági szerződést kötöttek

Új partnertelepülése lett Kakasdnak. A szlovákiai Deákival fűzték szorosabbra baráti viszonyukat a hétvégén.

Vizin B.

Az ottani falunapon tartott ceremónián szentesítette aláírásával a kapcsolat létrejöttét Bányai Károly, a völgységi település valamint Hajdú László, a felvidéki község polgármestere. Ezáltal Radibor mellett, immáron Deáki is partnertelepülése lett Kakasdnak.

A szerződéskötésre több mint hatvanan utaztak a Völgységből. A képviselő-testület tagjai mellett ugyanis a Sebestyén Ádám Székely Társulat népdalosai és táncosai is a delegációval tartottak.

– Remekül éreztük magunkat Deákiban, nagyon szívélyes fogadtatásra leltünk – mesélte örömmel Barabásné Fábián Elvira, a civil szervezet elnöke. Azt is megtudtuk tőle, hogy három napot töltöttek Szlovákiában. Pénteken a küldöttség tagjaival szemügyre vették a kulturális műsorokat a falunapon. Szombaton már ők is megcsillanthatták felkészültségüket a színpadon.

– Kakasdon korábban tizenkét felvidéki család lakott, most pedig kettő: a Hajdú és az Istenes. Ez is mozgató rugója volt a partnertelepülési kapcsolat létrejöttében – világított rá az előzményekre Barabásné Fábián Elvira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!