Közélet

2011.07.30. 10:27

Csodát nem, de változtatásokat ígér

Kiforrott tervekkel vette át elődjétől a stafétabotot Bálint Zoltán. A Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. új ügyvezető igazgatója kereken egy hónappal ezelőtt lépett hivatalba.

Szeri Árpád

Mint mondta, távol áll tőle, hogy egycsapásra mindent megváltoztasson: de ha valahol valamin javítani lehet, azt feltétlenül megteszi. A közgyűlés döntése alapján rá bízott vállalkozás, illetve szervezet  irányításakor meríteni kíván saját korábbi munkahelyi gyakorlatából és tapasztalataiból.

- Ez a gazdasági egység is hasonlatos egy általános gazdasági egységhez - folytatta. - Itt is eredményeket kell felmutatni, itt is gazdasági folyamatokat kell vezetni. Illetve embereket, ami mindig a legnehezebb. Ugyanakkor a cégen belül kialakított munkamegosztás a feladatnak megfelelő, a gárda pedig összeszokott.

Az új ügyvezető igazgató szerint mindezek ismeretében a legközvetlenebb célkitűzés nem más, mint az alaptevékenység további tökéletesítése, új vállalkozásokba való illesztése.

- Igény szerint társasházi közös képviseleteket szándékozunk létrehozni – kezdte a felsorolást Bálint Zoltán.
– Ebben a kategóriában a prototípust – egy hónapon belül - az Augusz-ház jelenti: ebben az épületben a zeneiskola, a megyei önkormányzat, a városi önkormányzat és a vagyonkezelő kft. közös tulajdonos.

A sort folytatva friss hír, hogy nemrég megnyitottuk a Garay tömbbelsőben a Bezerédj utcáról megközelíthető, új parkolónkat. Ez azt jelenti, hogy a belvárosban hetvenkét hellyel bővült a kínálat. Ez a jelenleg még mérsékelt érdeklődés mellett üzemelő parkoló a Béla király tér rekonstrukciója közben és után fog igazán felértékelődni.

Terveink vannak a piac, illetve a vásártér üzemeltetési rendjének a megalkotására is: ez ügyben kollégámmal együtt Pécsett szereztünk hasznos tapasztalatokat. Nekem most valamelyest hiányzik az állandó rend a piac működésében, ezen a téren változtatásra van szükség az eladók és a vásárlók érdekeinek megfelelően. A vásártér működtetését pedig terveink szerint visszavesszük saját hatáskörbe.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szemle a nemrég átadott szekszárdi parkolóban. Bálint Zoltán kereken egy hónapja lépett hivatalba, korábbi munkájából sokat tud meríteni Fotó: M. D.
[/caption]
Az intézmények, iskolák karbantartását tekintve igyekszünk még hatékonyabban reagálni, főleg megelőzéssel: hogy a gondok többségét még tanévkezdés előtt képesek legyünk kezelni. Reményeink szerint az illetékes gazdasági bizottság után a közgyűlés is jóváhagyja a parkolási rendet érintő javaslatunkat.

Mint ismeretes, a tárcsás övezet lakóinak kijelölt lakásonként két személygépkocsira ingyen parkolási lehetőséget biztosítunk. Az új változat szerint ez a lehetőség egy magán és - igazoló okmány alapján - egy vállalati autóra vonatkozna.

Nagyobb hangsúlyt fektetünk a bérleményekre vonatkozó fizetési morál javítására, és ugyanez vonatkozik a ki nem egyenlített parkolási díjakra is.

A sötétvölgyi, dombori és balatonszepezdi táborok jobb kihasználtsága érdekében is megtesszük a szükséges lépéseket, a mostani kis hatékonyságot piaci elemekkel igyekszünk feljavítani.

Bálint Zoltán végezetül elmondta: arra törekszik, hogy a vagyonkezelőről kialakult kép még jobb legyen. – Amíg idővel bírom, nyitva áll az ajtóm valamennyi jobbító szándékú partner előtt.

A kiskatonából „továbbszolgáló” lett

- Közel harminc évet dolgoztam az agrárkereskedelemben – engedett betekintést életútjának korábbi szakaszába. – Agrárközgazdászi, növényvédelmi szakmérnöki és általános agrármérnöki diplomával rendelkezem. Ezt csak azért említem, hogy érthető legyen: miért is foglalkoztam ilyen mélyen és huzamos időn át ezzel az ágazattal.

Eredetileg nem szekszárdi, hanem Fejér megyei, gárdonyi: ám a nyolcvanas évek legelején Szekszárdon szolgálta le katonaidejét. Itt ismerkedett meg majdani feleségével, ami azt jelentette, hogy a kiskatonából „továbbszolgáló” lett Tolna megye székhelyén. - Én már szekszárdi vagyok – tett hitvallást városa mellett.




Kép: balint_zoltanMD_0002
Fotó: Mártonfai Dénes
Képalá: Szemle a nemrég átadott szekszárdi parkolóban. Bálint Zoltán kereken egy hónapja lépett hivatalba, korábbi munkájából sokat tud meríteni

Szeri Árpád A kiskatonából „továbbszolgáló” lett - Közel harminc évet dolgoztam az agrárkereskedelemben – engedett betekintést életútjának korábbi szakaszába. – Agrárközgazdászi, növényvédelmi szakmérnöki és általános agrármérnöki diplomával rendelkezem. Ezt csak azért említem, hogy érthető legyen: miért is foglalkoztam ilyen mélyen és huzamos időn át ezzel az ágazattal.

Eredetileg nem szekszárdi, hanem Fejér megyei, gárdonyi: ám a nyolcvanas évek legelején Szekszárdon szolgálta le katonaidejét. Itt ismerkedett meg majdani feleségével, ami azt jelentette, hogy a kiskatonából „továbbszolgáló” lett Tolna megye székhelyén. - Én már szekszárdi vagyok – tett hitvallást városa mellett.

Szemle a nemrég átadott szekszárdi parkolóban. Bálint Zoltán kereken egy hónapja lépett hivatalba, korábbi munkájából sokat tud meríteni Fotó: M. D. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!