Közélet

2011.07.17. 16:55

Funky: az idősek segítettek a fiataloknak

Címkék#Györköny

A szokásosnál kicsit később népesült be a pincefalu a Funky fesztiválra, de már az első vendégek között sok volt a vidéki.

V. T.

Évről-évre többen veszik hírét a különös programnak, amelynek természetesen helyben is sok híve van. Stadler Erik társaival már délelőtt birtokba vette a pincehegyi, alkalmi strandot. Játszottak, fürödtek a vízben, napoztak a medence szalmabála falain. Erik azt mondta, soha nem hagyja ki a Funky Feelinget, hiszen egyébkor nem lehet strandolni a Május 1. téren.

Erre a programra azonban a Fiatalok Egymásért Egyesület mindig felépíti a szalmabála medencéket, amelyeket – miután fóliával kibélelték – a tűzoltók töltik fel vízzel. A Funky fesztiválhoz a nevek összecsengése miatt tavaly Fánk fesztivál társult.

– Más rendezvényeken a fiatalok segítenek az időseknek, most a nyugdíjasok nekik – mondta el Kuti Imréné, teleház vezető, aki a nyugdíjasklub tagjaival együtt tucatszám sütötte a fánkokat.

Készült: hagyományos szalagos farsangi, burgonyás, rózsa, túró, töltött és forgácsfánk. Sokszorosították a recepteket, hogy tudjanak adni azoknak, akik maguk is sütnének. Délután tréfás vetélkedőkkel múlatták az időt, este együtt mulattak a pincehegyen a fesztiválozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!