Közélet

2011.07.31. 16:28

Könyvmolyok lepték el a könyvtárat

A viharral járó égzengést is elnyomta a gyerekzsivaj múlt csütörtökön késő este a dunakömlődi könyvtárban.

V. T.

Az épületet egy csapat „könyvmoly” szállta meg. A könyvmolyok, azaz közel tucatnyi lányka és fiúcska a faluház és könyvtár felhívására jelentkezve még az éjszakát is az intézményben töltötte. Nyolcévesnél idősebb gyerekeket fogadtak Paksról, Németkérről és persze helyből.

Az este nagyon tevékenyen telt, társasjátékoztak, filmet néztek, kézműveskedtek. Polifoamból és lufiból polipot, más strandjátékokat készítettek, majd zsíros és lekváros kenyérrel csillapították éhségüket.

A nyolc és fél éves Horváth Ákos büszkén mutatta saját készítésű cápáját, s elmesélte, hogy otthon, Németkéren is szokott könyvtárba menni, de ott nincs ennyi játék. Faragóné Kertész Alice, a faluház vezetője azt mondta, a Könyvmolyok éjszakáját azért hirdették meg, mert szeretnék, ha a gyerekek használnák a könyvtárat és természetes lenne számukra, hogy odajárnak.

Már arról is döntöttek, hogy szeptember 9-én újabb alkalmat kínálnak azoknak, akik most – elsősorban a nyaralás miatt – lemaradtak. Sőt, ha igény lesz, folytatás is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!