Közélet

2011.07.04. 16:16

Lösz-szurdik tanösvényt készítenek szeptemberre

A város turisztikai cége és a Zöldtárs Alapítvány közösen pályázott és nyert, így akár a szeptemberi szüreti fesztiválra elkészülhet két tanösvény a megyeszékhely határában.

TEOL/M.I.

Baka György, a Zöldtárs Alapítvány képviselője elmondta, az egyik a 6 kilométeres Benedek- szurdik, a másik a 4,5 kilométeres Parásztai tanösvény. Ezek akár egy túra során is bejárhatók, hiszen a Cserhát-tető irányából a Parásztai-tanösvény könnyen elérhető, így akár egy egész napos kirándulásra (15-20 km) is lehetőség nyílik.

A tanösvények útját érintő pincészeteknek, borászoknak lehetőségük lesz feltüntetni a pincéjüket. Kis táblákkal jeleznék ezt a turistáknak, illetve szeptemberre elkészülne egy 20 oldalas kiadvány is, melyben részletes leírást és informatív tájékoztatást találhatnak a turistákminden egyes állomáspont természeti-geológiai látnivalóiról.

A kiadványt a Tourinform Irodában szerezhetik majd be a turisták és az iroda előtt egy nagyméretű színes információs táblát is szeretnénk elhelyezni. Baka György azt is elmondta, hogy a tábla egyik oldalán a két tanösvény színes térképe és állomáspontjainak látnivalói, a másik oldalán pedig a szekszárdi borvidék részletes térképe lesz látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!