Közélet

2011.07.28. 21:01

Polgárőrök találkoznak Nagykónyiban

Augusztus hatodikán rendezik meg a polgárőrök hagyományos megyei találkozóját Nagykónyiban.

Ihárosi Ibolya

A megyei polgárőr napra mintegy 900 vendéget várnak - válaszolta kérdésünkre Szűrös Géza, a polgárőség parancsnoka, aki 33 évig körzeti megbízottként teljesített szolgálatot, ebből 17-et a településen. A település még sosem adott otthont megyei rendezvénynek.

Három éve alakította meg a polgárőr egyesületet. Bár igen jó véleménnyel van a mostani körzeti megbízottak munkájáról, a rendőrség nem tud állandó jelenlétet biztosítani. A 19 polgárőr havonta 20-22 szolgálatot ad. Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett kritikus időben, éjjel 22 órától hajnali háromig járőröznek.

Külön figyelmet fordítanak az egyedül élő idősekre, ha valaki elutazik és ezt jelzi, a háza felé járőröznek. Részt vesznek közlekedési akciókban, segítve a rendőrség munkáját.

A bűncselekmények száma, amelyeknek a többsége kerti és besurranásos lopás, 20-30 százalékkal csökkent. A felszerelésük is biztosított. Az országos polgárőr szövetségtől gépkocsit kaptak, amelyet feljavítva használnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!