Közélet

2011.07.24. 14:06

Részt vesz a könyvtár a népszámlálásban

A könyvtárak, közöttük az Illyés Gyula Megyei Könyvtár, részt vesznek a 2011-es népszámlálásban.

TEOL/V.M.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén október 1. és 31. között tartja a népszámlálást. Legutóbb tíz éve, 2001-ben volt országos adatgyűjtés. Az idei lesz az első alkalom, amikor lehetőséget kapnak az állampolgárok a kérdőívek elektronikus kitöltésére, október 1. és 16. között.

Mint azt Liebhauser János, a megyei könyvtár igazgatója elmondta, a nemrégiben Pécsett megrendezett országos vándorgyűlésen jelentette be az Informatikai és Könyvtári Szövetség, hogy megállapodást kötött a KSH-val a népszámlálásban való részvételre, az eredményes és sikeres lebonyolítás érdekében.

Ezen egyezség értelmében azok a könyvtárak, amelyek megfelelő infrastrukturális háttérrel rendelkeznek, nyitva tartási időben biztosítják, hogy azok az állampolgárok, akik a kor színvonalának megfelelően, elektronikus úton kívánják kötelező adatszolgáltatásukat megtenni, – de erre otthonukban vagy munkahelyükön nincs lehetőségük –, ilyen módon tudjanak részt venni a népszámlálásban.

A KSH megyei népszámlálási felelősei gondoskodnak majd a könyvtáros kollégák felkészítéséről, hogy szükség esetén segíteni tudjanak az állampolgároknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!