Közélet

2011.07.27. 06:35

Tisztelet, fegyelem, udvariasság

Tisztelet, fegyelem, udvariasság - ezek a Váralján immár 14. alkalommal Élj tisztán! címmel meghirdetett tábor házirendjének vezérszavai.

H. É.

A szabályokhoz mind a hetven 13 és 22 év közötti fiatalnak tartania kell magát, aki végig részt szeretne venni a programokon.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Idén hetven fiatal érkezett a Völgységbe, hogy továbbképezze magát Fotó: Mártonfai Dénes
[/caption]
Kreiner József táborvezető és főszervező a keddi megnyitón elmondta, olyan gyerekek gyűltek össze, akik már vettek részt kortárs segítő képzésen, így az első táborozók sem teljesen "újoncok".

Vasárnapig azonban a fiatalok még sokat fognak tanulni az elméleti és gyakorlati foglalkozások során, legyen szó akár a drogprevencióról, az egészséges életmódról, vagy a környezetvédelemről.

A gyerekek például megismerkedhetnek az utcai devianciák elkerülésének lehetőségeivel. Elsajátíthatják a biztonságos szórakozáshoz szükséges tudnivalókat is.

Például a lányok megtanulhatják, hogy szükség esetén milyen mozdulatokkal háríthatnak el egy nem kívánt, esetleg erőszakos közeledést. Ugyanakkor a fiatalok fejlődhetnek a kommunikáció terén is, csiszolhatják előadói képességüket.

Összességében csupa olyan ismeretet sajátíthatnak el, amelyeket érdemes tovább adniuk kortársaiknak, és amelyeknek maguk is nagy hasznát vehetik a mindennapi életben. n Idézet: Tovább adják majd, amit elsajátítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!