Közélet

2011.07.08. 16:59

„Türelem, türelem” - így nyugtatta a Fideszt a szoci városatya

Habsburg Ottót, Dombóvár 1993-ban avatott díszpolgárát gyászolta egy perc gyászszünettel a dombóvári képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén, s abban meg is egyeztek a jobb és baloldali képviselők, hogy egy delegáció vegyen részt az utolsó magyar király és osztrák császár egykori legidősebb fiának temetésén.

TEOL/R.T.

Ám ezen kívül másban nem sikerült megtalálni a közös hangot a politikai ellenfeleknek. Ezúttal Kiss Béla szocialista képviselő helyett Szabó Loránd polgármester javasolta, oszlassa fel magát a képviselő-testület, mivel úgy látja, ilyen formában a grémium már nem tud együttműködni, egy új testület többet tudna tenni a városért. Szabó szerint e tehetetlenség oka a jobboldal destruktív politikája. Ellenfelei ezen felvetésére azzal válaszoltak, hogy fel sem vették a javaslatot a napirendi pontok közé.

Nagy Rolad fideszes képviselő - mivel blokkban nem lehetett, ezért egyesével - levételre javasolta szinte az összes határozati javaslatot a napirendről, amit a jobboldali többség el is fogadott. Hegedűs Csaba, aki szintén a Fidesz képviseletében politizál, napirendi felszólalásában kiemelte, hogy Szabó Loránd nem jogerős ítélete miatt a város erkölcsi kárt szenvedett, amellett a polgármester botrányai miatt állandóan a lapok címoldalán szerepel.

Leszögezte, a jobboldal nem hajlandó vele együtt dolgozni. Hegedűs Csaba azt is hangsúlyozta, ha a polgármesternek valóban fontos Dombóvár, akkor azonnali hatállyal mondjon le. Szabó Loránd válaszában azt mondta, amit elkövetett, az nem volt sikkasztás, s amit tett, azt a közösségért tette. S mindenképp a helyén kell maradjon, hogy harcoljon az antidemokratikus nézetek és az önkény ellen.

Tóthné Sudár Beáta szerint Szabó távollétében hatékonyan, nyugodtan tudott dolgozni a képviselő-testület, és felelősségteljes döntéseket hozott. Tóth Gyula szocialista képviselő is felszólalt napirend előtt. Szerinte az ártatlanág vélelme mindenkit megillet, így a polgármestert is. 

- A polgármester nem elítélt, a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítéletéig nincs oka lemondania. Tudom, nehezen viselik a jelenlétét, de csak három dolgot tudok ajánlani: türelem, türelem, türelem - mondta az egykori országgyűlési képviselő. Most már csak az a kérdés, hogy meghallgatják-e képviselőtársai Tóth Gyula szavait, illetve most már az is kérdéssé válik lassan, hogy ebből a bizonyos türelemből a város szavazópolgárainak mennyi van a képviselőikkel szemben?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!