Közélet

2011.08.05. 19:26

Együtt óvodások és egyetemisták

Jó közösség a Bölcskei Néptánc Egyesület, minden nyáron szakítanak egy-egy hetet az együttlétre, közös programokra.

TEOL/Vida Tünde

Az első ilyen tábor 2005-ben volt, azóta nem telhet el úgy év, hogy a Bölcskei Néptánc Egyesület tagjai ne töltenének együtt egy hetet. Ilyenkor a vezetőségi tagok, a szülők fognak össze, hogy a gyerekek, a fiatalok jól érezzék magukat, és persze gyarapítsák közben a tudásukat is. Az, hogy az együttes nagyon jó közösség, az most is kiderült.

Abszolút nem okozott gondot, hogy az óvodáskorútól az egyetemistáig együtt volt ötven gyerek. Az eltérő kor különös hangulatot kölcsönzött a tábornak – derült ki az egyesület vezetőjének beszámolójából. Bakóné Kulbert Klára hozzá tette, napközben ötven gyerek töltötte idejét a táborban, a nagyok éjszakára is maradtak, igaz az eddigiektől eltérően nem sátortáborban, hanem a régi iskolában volt a szállásuk. 

Kirándulással, kézművességgel telt a hét, de természetesen a főszerepet a tánc játszotta. Naponta két alkalommal három korcsoportban tartottak próbát. A kicsik az alaplépéseket gyakorolták, a náluk idősebbek sárközi táncot, a nagyok pedig a forgatósban mélyültek el. A kurzus alatt Jászberényből érkezett tanárokkal, Fundák Kristóffal és Kaszai Lilivel dolgoztak, az egyesület tanára egyébként Appelshoffer János és Appelshofferné Rabóczki Anikó. Bakóné Kulbert Klára elmondta, hogy a pihenés, kikapcsolódás után a következő feladatra, mégpedig a szüreti napra készülnek, amit szeptember második hetében ők rendeznek.

TEOL/Vida Tünde -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!