Közélet

2011.08.31. 18:21

Jutalomtábor önismereti és közösségformáló tréninggel

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola húsz hátrányos illetve halmozottan hátrányos tanulója tölthette a vakáció utolsó napjait Sóstón, a paksi gyermektáborban.

TEOL/T.V.

Volt ötödik, hatodik és hetedik osztályos diákok kaptak lehetőséget kedvezményes nyaralásra, közülük is elsősorban gyapai, németkéri valamint pusztahencsei gyerekek, de jó néhányan paksiak is. A szociális rászorultság mellett az iskolai teljesítmény is feltétele volt az üdülésnek. Csak olyan gyerekek mehettek, akiknek nincs igazolatlan órájuk, a közösségi munkában is lehet rájuk számítani, illetve a tanulmányi előmenetelük sem elégtelen.

Nagyné Pap Brigitta városi esélyegyenlőségi referens úgy tájékoztatott, hogy a jutalomtáborozás költségeit több forrásból teremtették elő, az utazási költségeket az iskola alapítványa finanszírozta, a gyerekek szállás és étkezési díjának fedezetére a polgármesteri és alpolgármesteri keretből kaptak támogatást a város vezetőitől, míg a szülők által fizetett háromezer forint a kirándulás, fagylaltozás és ehhez hasonló kiegészítő programok költségeit biztosította.

Az öt nap tartalmasan telt, a strandolás, sport és kézműves foglalkozások mellett önismereti valamint közösségformáló tréningen is részt vettek a táborozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!