Közélet

2011.08.18. 15:28

Kétmilliárdos önrészt vállalna Szekszárd az új vízbázisért

Több fontos pályázattal kapcsolatos döntés született csütörtökön a rendkívüli közgyűlésen.

Sz. Á.

Mintegy 40 millió forint megszerzésére nyújt be pályázatot Szekszárd a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz - született meg a döntés a megyeszékhely csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén.

Az Agóra program kivitelezése pótmunkákat igényel, ezek fedezetét a
sikeres pályázat biztosíthatja.

A város hosszú távon kívánja egészséges ivóvízzel ellátni a lakókat. Az egyetlen megnyugtató megoldás, ha legkésőbb 2015-re új vízbázist létesítenek. Az ehhez szükséges második fordulós pályázat benyújtása is zöld utat kapott csütörtökön.

Horváth István polgármester elmondta: Szekszárd első helyen a Bogyiszló-közeli, Duna-menti kavicságyból szeretne saját vízbázist kialakítani. A második variációt a mohácsi vízbázis jelenti, de ez a megoldás drágább.

Siker esetén a város vállalja, hogy önerőként több mint 2 milliárd forintot biztosít a megvalósításra, ami EU-s önerős alapból szerezhető meg, ugyancsak pályázat révén.

A közgyűlés elfogadta a Pécsi Egyházmegye vételár-hátralék megfizetési ütemezését: a püspökség a Garay téri iskoláért augusztus 31-ig 100 millió, december 31-ig 50 millió, 2012. április 31-ig 100 millió, 2012. június 30-ig 35 millió forintot utal át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!