Közélet

2011.08.05. 19:33

Politikusokkal, vállalkozókkal szelte a habokat a Médiahajó - fotók!

Településvezetők, gazdasági társaságok, intézmények, civil szervezetek képviselői fogadták el a Tolnai Népújság meghívását és töltöttek együtt három kellemes és tartalmas órát péntek délután a Rubin rendezvényhajó fedélzetén.

TEOL/Vida Tünde

A médiahajó alkalmat teremt egymás megismerésére és az összefogásra, amely – mint Lengyel János főszerkesztő köszöntőjében kiemelte – az egyetlen olyan tőke, amely korlátlanul rendelkezésre áll. Azt mondta, nem a kívülről jövő segítségre kell várni, hanem körül kell nézni, megismerni a szomszédainkat, összefogni, és nem vetélytársként tekinteni egymásra. Ez hozhat fejlődést. Megjegyezte, sok jelenlévő vállalkozás sikere ékes példája ennek.

A médiahajó kiemelt partnere ebben az évben az OTP Bank NyRt, a Ferropatent Kft. és a Paksi Atomerőmű Zrt. volt. Utóbbit Hamvas István vezérigazgató és Süli János vezérigazgató-helyettes képviselte. Hamvas István kiemelte, az atomerőmű fontos partnerének tekinti a médiát, hiszen általa értesülhet a közvélemény a náluk zajló eseményekről. Az pedig, hogy a helyi sajtót nem a szenzációkeltés, hanem az objektivitás jellemzi, külön öröm számára, tette hozzá.

Máté Márton, az Autó Máté Kft. tulajdonosa azt mondta, hogy bár vállalkozásuk nem Tolna megyei, számára fontos a megye, ez az oka annak is, hogy a Tolnai Népújság minden telephelyére jár. A médiahajó, tette hozzá, nemcsak ismerkedési lehetőséget, hanem tartalmas szakmai programokat is nyújt. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség rövid tájékoztatója alátámasztotta szavait: az érdeklődők pályázati eredményekről és lehetőségekről hallhattak Csordás Zoltán irodavezetőtől.

A kellemes, háromórás hajóúthoz minden együtt volt: finom uzsonna után a megye kiváló borait és pálinkáit is alkalom nyílt megkóstolni. A földi javak mellé jutott zenei csemege a Szekszárd Big Band jóvoltából, sőt praktikus információ is társult hozzá a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati tájékoztatóján. Csordás Zoltán rövid, de velős előadásából kiderült, hogy augusztus 30-áig kétmilliárdos keretre nyújthatnak be pályázatot azok a vállalkozások, amelyek szeretnék fejleszteni telephelyüket.

Még mielőtt kikötött volna a Rubin jó néhány ajándék gazdára talált a nagyvonalú felajánlásoknak köszönhetően. A Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezet által felajánlott PAYPASS órát, mely egy innovatív fizetési technológia eszköze, Hepp Ádám nyerte meg. Mózsik Szilvia a Villa Weber Romantic Resortban, Vén Attila a Fried Kastély Szállodában, Dr. Solymosi József a Bikali Puchner Kastélyszállóban tölthet el egy hosszú hétvégét másodmagával.

Rajtuk kívül többen kisebb-nagyobb ajándékkal lettek gazdagabbak, a társaság egésze pedig számos élménnyel, köztük például azzal, hogy tanúja lehetett egy nem mindennapi együttműködésnek: a szép számban jelenlévő polgármesterekből Pecze István verbuvált alkalmi kórust.
Az V. Régió-Médiahajó polgámester-kara, élén Bognár Jenő bátaszéki városvezetővel, a Táskarádiót énekelte a publikumnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!