Közélet

2011.09.09. 14:39

A megelőzésre helyezik a hangsúlyt

Bemutatták a megyeszékhely Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának (KEF) legújabb kiadványát a testület tegnap délutáni ülésén.

Venter M.

Mint azt Kálóczi Andrea, a KEF szakmai koordinátora elmondta, az általuk szervezett programok segítségével igyekeznek megelőzni a drogfogyasztás terjedését, illetve a már meglévő problémákat a lehető legjobb hatásfokkal kezelni.

Ennek érdekében információs napokat, szakmai napokat, konferenciákat szerveztek, vetélkedőket rendeztek, kerekasztal beszélgetéseket folytattak a veszélyeztetett korosztályok tagjaival, illetve a szakmai szervezetekkel. Az új kiadvány az elvégzett munka eredményéről tájékoztat.

Mint elhangzott, gyarapodnak a szakszerű segítséget adó szolgáltatások, intézmények, de a legfontosabb a megelőzés. Ehhez azonban folyamatos felvilágosító munkára, prevenciós programokra van szükség, amelyeket a KEF lehetőségeihez mérten maximálisan igyekszik biztosítani. A testület tagjai hisznek abban, hogy a munkába befektetett idő, pénz és energia sokszorosan megtérül.

Az ülés további részében városi szintű képzések szervezéséről tárgyaltak. A tervek szerint többek között pedagógusoknak, szociális szakembereknek, és a védőnői szolgálat tagjai számára szervezik majd képzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!