Közélet

2011.09.19. 17:31

Stresszteszt: elkészült az előzetes jelentés az atomerőműről

Vannak pozitív megállapítások a paksi atomerőmű célzott biztonsági felülvizsgálata kapcsán és feltártak néhány olyan lehetőséget is, amelyek kapcsán az erőmű ellenálló képessége bizonyos extrém körülmények során tovább növelhető – közölte az Országos Atomenergia Hivatal.

TEOL/T.V.

Elkészült az előzetes nemzeti jelentés az EU Bizottsága számára, amelynek útmutatása alapján minden európai atomerőművet alávetnek a soron kívüli vizsgálatnak.

Ennek során a szélsőséges helyzetekre adott olyan lehetséges válaszokat kell megvizsgálni, illetve olyan intézkedések bevezetésére kell javaslatot tenni, amelyek segítségével a fukusimaihoz hasonló következmények minden ésszerűen feltételezhető esetben elkerülhetőek lesznek.

A pozitív megállapítások közül kiemelik, hogy az erőmű tervezési alapja megfelel a nemzetközi elvárásoknak. A Paksi Atomerőmű Zrt. október 31-ig készíti el végleges jelentését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!