Közélet

2011.09.09. 09:34

Újabb célt jegyzett fel a meglévő mellé

Július elsejétől új kihívásokkal nézett szembe Darabos Orsolya. A Völgységi Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének irányítása mellett Váralja jegyzői teendőit is ellátja.

V. B.

A társulásnál szerzett tapasztalatain kívül vidámságát, tenni akarását, és elhivatottságát is magával vitte a Mecsek lábánál fekvő településre.

Megbarátkozott már az új munkakörével?
– Igen, sikerült beilleszkednem. Akárcsak a társulásnál, a váraljai hivatalban is remek kollégák vesznek körül, akikkel öröm együttműködni. Heti húsz órában látom el a feladataimat. Ez azt jelenti, hogy háromszor járok ki a településre. A lakosok hétfőn délután, szerda és csütörtök délelőtt találkozhatnak velem Váralján.

A munkaszervezet működését továbbra is segíti vezetőként. Ezek szerint kedveli a próbatételeket?
– Abszolút. Mindkét feladatkör közel áll hozzám, annak ellenére, hogy túl sok hasonlóság nincsen a kettő között. A kistérségben eddig hatósági feladatot nem láttam el, a jövőben viszont erre is lesz lehetőségem jegyzőként. Szeretem, amikor több területen is próbára tehetem a képességeimet, ez új erővel tölt fel.

Mit tart új feladatában a legnagyobb kihívásnak?
– Bár egyelőre csak körvonalazódik a közigazgatás átalakulása, de az már most is látszik, hogy nagy léptékű lesz, ezért alaposan fel kell készülnünk rá. Úgy érzem, hogy a két feladatköröm egészségesen kiegészíti egymást. A társulás munkaszervezet-vezetőjeként közvetlenül a polgármestereknek, míg jegyzőként a helyi embereknek tudok segíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!