Közélet

2011.10.09. 16:58

A TEOL konyhája: citromos gombaleves

Címkék#receptek

A receptet Cseh Lászlóné simontornyai olvasónk küldte.

TEOL

Hozzávalók: 1 vékony szál póréhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 2 közepes nagyságú sárgarépa, 20 dkg laska gomba (lehet másmilyen is), 2 evőkanál olaj, 1 l húsleves kockából, só, bors, fél citrom leve, 1 pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és a karikára vágott pórét, rádobjuk a karikára vágott sárgarépát és a csíkokra vágott gombát. Néhány percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húslevessel. Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Beleöntjük a citromlevet, ezzel csak éppen felforraljuk, majd rátesszük a finomra vágott petrezselymet. A tányérok aljára 1-1 kanál tejfölt simítunk, arra merjük a forró levest.

Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.

Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!