2011.10.09. 16:58
A TEOL konyhája: citromos gombaleves
A receptet Cseh Lászlóné simontornyai olvasónk küldte.
Hozzávalók: 1 vékony szál póréhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 2 közepes nagyságú sárgarépa, 20 dkg laska gomba (lehet másmilyen is), 2 evőkanál olaj, 1 l húsleves kockából, só, bors, fél citrom leve, 1 pohár tejföl, 1 csokor petrezselyem.
Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és a karikára vágott pórét, rádobjuk a karikára vágott sárgarépát és a csíkokra vágott gombát. Néhány percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húslevessel. Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Beleöntjük a citromlevet, ezzel csak éppen felforraljuk, majd rátesszük a finomra vágott petrezselymet. A tányérok aljára 1-1 kanál tejfölt simítunk, arra merjük a forró levest.
Várjuk olvasóink receptjeit, amelyek közül a legjobb sütemény leírások megjelennek év végi kiadványunkban. A Süteményeskönyvben közreadott receptek beküldői értékes ajándékokat nyerhetnek.
Cím: Tolnai Népújság, 7100 Szekszárd, Liszt F. tér 3.
A pályázók tudomásul veszik, hogy az általuk beküldött receptet a kiadó az elkövetkezendő időben bármelyik termékében megjelentetheti.