Közélet

2011.10.25. 11:04

A tudás volt a közös nevező - fotók!

– Ezt nézzétek meg srácok, milyen szuper dolgok! – pillantottak az első helyért járó ajándékcsomag mélyére a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola 3. osztályos „Töprengő manók” fantázianevet viselő csapat tagjai.

TEOL/Vizin Balázs

Az intézmény diákjai remekül szerepeltek a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójában, hiszen öt kategóriában is ők állhattak a dobogó legfelső fokára a hétfői eredményhirdetésen. Tolna megyéből összesen hatvanhat, 3-8. évfolyamos tanulókból álló négyfős együttes nevezett a napokban tartott szellemi tudáspróbára, amelyen geometriai és logikai feladatok egyaránt vártak a fiatalokra.

Az évfolyamok legjobbjai jutottak tovább a november 26-ai budapesti döntőbe – mondta el lapunknak Genczlerné Herczeg Ágota főszervező, a díjátadó helyszínéül szolgáló BONI Vörösmarty Mihály Általános Iskola pedagógusa. A negyedik, hatodik, hetedik, és a nyolcadik általános iskolai évfolyamosoknál a Dienes-iskola ifjú tehetségei vitték a pálmát.

Míg az ötödikeseknél a nagymányoki II. Rákóczi Ferenc ÁMK matekosai lettek az elsők. A hetedik-nyolcadik évfolyam gimnáziumi kategóriájában pedig a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium szorgos tanulóinak jött ki a legjobban a lépés ezúttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!