Közélet

2011.10.10. 09:34

Egész évben ezt a napot várták

A könyvtárak hete közvetlenül, vagy közvetetten rengeteg embert megmozgatott. A gyerekek nagy valószínűséggel a bibliotékák sűrűbb látogatásához is kedvet kaptak.

Molnár Ágnes

Tündérek, manók, bohócok és különféle állatkák aludtak szombat este a gyermekkönyvtárban. Talán túlzás nélkül lehet állítani, hogy a kisiskolások egész évben a rejtélyek éjszakáját várták, az intézményben ugyanis fantasztikus programokat szerveztek nekik erre a napra.

– A lurkók estefelé beöltöztek az általuk hozott jelmezekbe, sorban álltak az arc- és testfestésért, sőt, pizzát és tortát is ehettek – mesélte Ivánné Bányai Ilona intézményvezető. Közkívánatra megérkezett hozzájuk egy bűvész, aki a szó szoros értelmében is elvarázsolta őket.

A 22 gyerkőcöt - érthető módon - csak jó későn lehetett ágyba, pontosabban szólva hálózsákba dugni. Másnap, a közös reggelit követően a tudásukon kívül a számítógépes ismereteiket is bővíthették az internetes betű-bulival.

Az Illyés Gyula megyei könyvtár programkínálata gazdagra sikeredett a héten. A Könyvtárak Összefogása a Tudásért szekszárdi záró eseménye Heim Károly szekszárdi író első művének bemutatója volt.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jelmezekbe öltöztek a gyermekek a rejtélyek éjszakáján
[/caption]
Dombóváron a könyvbirodalom megalakulásának egyéves évfordulója alkalmából koronázási ceremóniát rendeztek a hét utolsó napján. A fejék azoknak a buksijára került, akik a legtöbb művet olvasták az elmúlt évben.

Simontornyán Bárdos László címzetes főjegyző meséit hallgatták érdeklődéssel a gyerekek. Nagy örömükre macikiállítást is rendeztek a részükre.

A programokról részletesebben olvashat a Tolnai Népújság október 10-i számának 3. oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!