Közélet

2011.10.13. 12:39

Hét nyelven beszél a TISZK

Hat ország tanulóit és tanárait fogadja Szekszárdon a Szent László Szakképző Iskola.

TEOL/Sz.Á.

A vendégek a Leonardo da Vinci Partnerség projekt keretében, a Tempus Közalapítvány támogatásával érkeztek az intézménybe. A litván, olasz, portugál, román, spanyol és török küldöttségek tagjait – összesen huszonkét diákot és tizennyolc pedagógust – csütörtökön a közös munka megkezdésekor köszöntötte Vida Lajos főigazgató.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A külföldi vendégek betekintettek a fodrásztanulók munkájába (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

– Célkitűzésünk a megfelelő pályaorientáció megvalósítása, összhangban a mukaerőpiaci igényekkel – adott tájékoztatást Kocsis Ibolya, a Szent László TISZK szakmai fejlesztési főigazgató-helyettese, a program fő szervezője. – Ehhez nyújt segítséget a jó gyakorlatok összegyűjtése és a hasznos tapasztalatok megosztása a szombatig tartó találkozón. Melynek keretében vendégeink nemcsak intézményünkkel, hanem Szekszárddal is megismerkednek.

Juan Manuel Sánchez, a malagai IES Campanillas igazgatója kérdésünkre elmondta: korábban Spanyolországban is gondot jelentett az, hogy a jó tanuló diákok szinte kizárólag gimnáziumba jelentkeztek. Úgy két éve, a kellő intézkedések után javul a helyzet. Nagy vonzerő, hogy a mesterségüket kitanuló fiatalok Németországtól Finnországig csiszolhatják tudásukat szakmai gyakorlatokon. <etxra>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!