Közélet

2011.10.17. 16:43

Leszüretelték a gratulációkat

Szüreti felvonulást tartottak a hétvégén Kakasdon.

V. B.

– Most már a borosgazdákon a sor, hogy a jó szőlőből finom nedűket készítsenek – mondta a hétvégi kakasdi szüreti napon bírói szerepkörrel megbízott Kóbor Gábor a katolikus templom előtt összegyűlt érdeklődőknek.

Ezt követően indult útjára a szüreti felvonulás, amelyet a templomtól az úgynevezett belaci-haranglábig vehettek szemügyre a programra látogatók. A díszes népviseletbe öltözött hagyományőrzők zenekari kíséretben tették meg az utat gyalog. De voltak olyanok is, akik lovashintóról fogadhatták a közönség elismerő gratulációit.

A Sebestyén Ádám Székely Társulat szervezte esemény a faluházban folytatódott, ahol a helyi civil szervezet csoportjai és a felsőnánai gyermektáncosok mellett, Kakasd felvidéki partnertelepüléséről, Deákiból érkezett táncosok és énekesek léptek színpadra. Az idei szüreti nap is kiválóan sikerült – összegezte Barabásné Fábián Elvira szervező. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!