Közélet

2011.10.04. 16:26

Megszűnik a Kapaszkodó

Megszűnik januártól a Kapaszkodó Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltató Központ Társulás. Arról, hogy mi lesz helyette, a településeknek, és a jelenlegi gesztor Dombóvárnak egyelőre különbözik az elképzelése. A tárgyalások ma kezdődnek.

TEOL/R.T.

Nem kívánja a jelenlegi formában tovább működtetni a Kapaszkodó Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltató Központ Társulást a dombóvári önkormányzat. Szabó Loránd, a gesztor város polgármestere elmondta, a döntés – amelyet a jobboldali képviselőkkel közösen, véleménykülönbség nélkül fogadtak el – egyik oka, hogy több településen nem megfelelő az ellátáshoz szükséges szakmai létszám.

– Amellett sokan tartoznak a normatíván felüli hozzájárulással, és szinte senki sem írta alá azt a felhatalmazó levelet, miszerint Dombóvár, mint gesztor inkasszózhatja az elmaradást az önkormányzatok számlájáról – tette hozzá a polgármester.

Kerényi Zsolt fideszes alpolgármester szerint újra kell gondolni az egész finanszírozási rendszert. A következő időszakban tárgyalásokat folytat a város az érintettekkel, az első ma lesz. Mint mondta, ellátatlanul nem marad település, ebben biztos, de a megoldást közösen kell megtalálniuk januárig...

A cikk folytatását és a háttérinformációkat a Tolnai Népújság október 5-ei, szerdai számában olvashatja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!