Közélet

2011.10.02. 18:42

Petőfi verseit szavalták el már huszadik alkalommal

Huszadik alkalommal rendezték meg a Petőfi Szavalóversenyt, amelynek öt korcsoportban 33 résztvevője volt idén.

TEOL/V.T.

Az 1-2. osztályosok versenyében Lajter Laura (Nagydorog) lett az első, két paksi versenyző, Ruzsánszki Éva és Dallos Anna előtt. 3-4. osztályosoknál Sebestyén Dorka (Szekszárd) nyert Molnár Anikót (Tengelic) és Péter Grétát (Simontornya) megelőzve.

A felsősöknél szintén szekszárdi siker született Antal Kincsőnek köszönhetően, a képzeletbeli dobogóra mellett két paksi diák, Adorján Blanka és Horányi Bence állhatott fel.

A középiskolások mezőnyében Bogdán Tamás (Gyönk), Simon Ferenc (Bátaszék), Kalányos Melinda (Bonyhád) sorrend alakult ki, míg a két felnőtt indulónak, Tálai Gabriellának és Molnár Józsefnek egyaránt első díjat adott a zsűri, amely számos különdíj odaítéléséről döntött.

Minden versmondó emléklapot és Nagy Zoltán helyi fazekas által készített emléktárgyat kapott, a helyezettek emellé oklevelet, könyvutalványt vehettek át, a felnőttek pedig Oláh Erika helyi alkotó egy-egy tűzzománc képét.

Az önkormányzat által támogatott szavalóverseny zsűrijét Németh Judit, a megyei könyvtár vezetője, előadóművész mellett Bognár Cecil, Gutai István és Renkecz József alkotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!