Közélet

2011.10.10. 17:48

Sok család életét teszi tönkre a túlzott kötődés

Alkohol, drog, játék, munka, dohányzás. Közös bennük, hogy mindegyik függőség, ezért gyógyításra szorul. A szenvedélybetegségek megítélése más és más.

TEOL/V.T.

Bár a szenvedély alapvetően nem káros, sok család életét tették és teszik tönkre a különféle szenvedélybetegségek. Köztük nem csak alapvetően is káros szerek, hanem olyanok is, amelyek esetében a túlzott kötődés, azaz a függőség jelenti a problémát. A legtöbbet emlegetett drogfüggőség Kály-Kullai Károly szerint csak a jéghegy csúcsa.

A mentálhigiénikus, szupervizor, aki a Paksi Városi Mentálhigiénés Egyesület és a Városi Művelődési Központ  által szervezett, Szenvedélyek hete rendezvény vendége volt tegnap, azt mondta, hogy a nikotinfüggőségről kevés szó esik, pedig több mint hárommillió embert érint. Ezt szerinte helytelenül, nem sorolják a szenvedélybetegségek közé.

A következő – ha az érintettek körét tekintjük – az alkoholfüggőség, ebben egymillió ember szenved, a gyógyszerfüggők számát négy és nyolcszázezer közé teszik. – Mindig a kábítószerfüggőkön verjük el a port, a számuk 2-300 ezer körül van, a súlyos függők számát pedig 40-50 ezerre becsülik – folytatta...

A cikk folytatását a Tolnai Népújság október 11-i, keddi számában találja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!