Közélet

2012.05.04. 12:55

A díszpolgár művészete volt a téma

A községhez kötődő festőművészről Bazsonyi Aranyról szóló előadással ért vége a Pusztahencsei Népfőiskola 12. évfolyama.

TEOL/V.T.

A sorozat januárban kezdődött Szabó Attila, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. kommunikációs vezetőjének előadásával. A szakember a nagyaktivitású hulladékok elhelyezésének lehetőségeiről beszélt.

Mivel Pusztahencse a Társadalmi Ellenőrző és Információs Társulás tagtelepülése, nem múlik el úgy egy esztendő sem, hogy az atomenergia vagy a radioaktív hulladékkezelés ne kerülne terítékre, mondta Lengyel Jánosné polgármester, aki az utolsó összejövetel vendégeit köszöntötte.

Bazsonyi Arany festészete és költészete közötti párhuzamról beszélt Balatoni Teréz magyar tanár, Pusztahencsén töltött éveiről pedig volt tanítványa, Meggyesi Istvánné. Az összejövetelen a művész-tanár szintén festő férje Vecsési Sándor is részt vett. A népfőiskola utolsó alkalmán 26 állandó résztvevő oklevelet kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!