Közélet

2012.05.25. 16:04

A régi idők hangulatát idézi a kistermelői piac

Címkék#Tamási

Helyi termelők termékeit a helyi vásárlóknak! Ez már nemcsak egy üres szlogen.

TEOL/W.G.

Az elképzelés Tolna megyében is egyre több településen válik valósággá. Most Tamásiban indítanak, kéthetes rendszerességgel, kistermelői és kézműves piacot.

A szervezést a művelődési ház vállalta. Csapó György igazgató elmondta: kapcsolatot keresnek mindazokkal, akik megbízható termékeket kínálnának a lakosságnak. Kiskertekben termelt zöldséget, gyümölcsöt, kisműhelyekben készült kézműves portékát.

A legelső kistermelői piacot június 2-án tartják. Font Sándor a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke vállalta, hogy megnyitó beszédet mond az eseményen. Az egyházak képviselőit is meghívták. A lelkipásztorok ökumenikus istentiszteleten áldják majd meg a piacot.

Kitért Csapó György arra is, hogy nemcsak a termékek lesznek mások ezeken a szombatokon a tamási piacon, hanem a hangulat is. Igyekeznek megidézni a régi időket, a húszas-harmincas éveket.

A piacra látogatók élő zenét, népzenét hallgathatnak és vásári attrakciók szem- és fültanúi lehetnek. Az árusítás a tervek szerint reggel 7-től délután 2-ig tart majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!