2012.05.15. 14:24
A TEOL konyhája: Epres túrógombóc
A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.
Hozzávalók: 1 tasak túrógombócpor, 6 szem szép eper, porcukor, zsemlemorzsa, dió.
Elkészítés: A túrógombócport keverjük csomómentesre 2 dl kézmeleg vízzel, majd 3-4 percig hagyjuk állni. Formázzunk belőle 6 gombócot, s mindegyiknek tegyünk a közepébe egy szem epret. A gombócokat 7 percig főzzük közepes lángon, enyhén sós vízben. Kevés zsemlemorzsát kezdjünk el vajon megpirítani, majd a vége felé adjunk hozzá apróra vágott diót, és ebbe forgassuk a gombócokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: A gombócokat tölthetjük reszelt csokoládéval, aszalt gyümölccsel. Tálalhatjuk fahéjas cukorral gyümölcsszósszal, friss gyümölcsökkel vagy mandulával, pisztáciával, mákkal megszórva.
Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit!
Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.
TEOL -->