Közélet

2012.05.10. 09:23

Az ÁSZ javaslatokat tett, a város elfogadja őket

„Az önkormányzat pénzügyi egyensúlyi helyzete rövid távon veszélyeztetett, a pénzügyi egyensúly rövid távú helyreállítása és hosszú távú fenntarthatósága intézkedéseket igényel” – olvasható az Állami Számvevőszék által közzétett ellenőrzési beszámolóban.

H. E.

A vizsgálat a 2007. január 1. és a 2011. június 30. közötti időszakra terjedt ki.

A 2007-es forráshiányt, 2008-2009-ben többlet váltotta köszönhetően a város mellett zajló autópálya-építéssel járó plusz adóbevételeknek. A beruházás befejeztével azonban 2010-re ismét hiány alakult ki. Ráadásul a mikrotérségi oktatási központ kialakítása és a főút csomópont korszerűsítése miatt növekvő felhalmozási hiány keletkezett.

Az önkormányzat hitelállománya a vizsgált időszak végén 490, 2 millió forint volt. A város fizetőképességét folyamatosan megújított folyószámlahitel kihasználásával tudta megtartani.

Skoda Ferenc, Bátaszék jegyzője összességében mégis pozitívan ítélte a beszámolót. Mint mondta, az utóbbi évek legjobb eredménnyel járó ellenőrzése volt ez, a nehézséget az oktatás területén jelentkező normatíva csökkenés okozza. A hiányosságokat orvosolni fogják, az intézkedési terv elkészültét a júniusi testületi ülésre ígérik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!