Közélet

2012.05.23. 13:41

Bronzérmes a Szekszárd AC

Bronzérmes lett a Szekszárd AC a női Extra Ligában. Sáth Sándor együttese az utóbbi 10 év legjobb eredményét érte el.

Rónai Gábor

Sokat ért a szekszárdiak számára a szombati, kecskeméti 7:3-as győzelem. Egészen pontosan bronzérmet. A SZAC-nak a keddi visszavágón egy 5:5-ös döntetlen is elég volt ahhoz, hogy a Budaörs és a Postás mögött a harmadik helyen végezzen a legmagasabb osztályú női bajnokságban.

Nem kis bravúr volt ez, hiszen Sáth Sándornak többször is át kellett alakítania az idény közben a csapatot, amelyből távozott Wittinger Judit és Madacki Mirella is, ez pedig egyáltalán nem könnyítette meg a szakmai igazgató dolgát.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tápai Tímea két győzelemmel zárta az összecsapást (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Végül sikerült megtalálni az optimális triót, Tápai Tímea, Szvitacs Alexa és Molnár Zita egészen a dobogóig repítette a szekszárdi klubot, amelyik ezzel egész Tolna megyét tekintve a legjobb bajnoki helyezést (az Atomerőmű SE férfi kosarasainak Magyar Kupa-ezüstjét nem vesszük ide) érte el a labdás csapatsportágakat illetően.

A szekszárdiak az alapszakaszt negyedikként zárták, a Budaörs, a Postás és a Kecskemét mögött – utóbbi csapatot most sikerült megelőzniük. Igaz, nem ment könnyen.

Az idegenbeli fölényes sikert követően mindenki azt remélte, hogy ezúttal is simán nyernek a Sáth-tanítványok, egyedül a rutinos szakvezető tartott a meccstől. Óvatossága be is igazolódott, hiszen a Kecskemét egyáltalán nem adta olcsón a bőrét.

A SZAC megnyerte ugyan a párosmeccset (elég simán), de aztán az egyéni partikban gyorsan fordított a Kecskemét. Szvitacs Alexa Tóth Kata elleni vereségét „nem kalkulálta” Sáth mester (a kecskeméti összecsapást Szvitacs nyerte 3:1-re), Molnár Zita nem tudta megnehezíteni az egyik legjobb magyar játékos, Madarász Dóra dolgát, így Tápai Tímea sikere nagyon kellett Imre Leila ellen.

Ezek után nem csoda, hogy ez sem ment könnyen. Madarász dolgát Szvitacs sem tudta megnehezíteni, mint ahogy Tóth is könnyűnek találtatott Tápai ellen.

Sáth Sándor 3:3-nál már nyugodtabban szemlélte az eseményeket, hiszen az idegenbeli szettaránnyal (21:13) akár további hazai sikerek nélkül is kikaphatott volna a SZAC, akkor is meglett volna a bronz. Ez végül nem történt meg, sőt az utolsó parti előtt már vezetett a SZAC (5:4). A Molnár Zita helyett „becserélt” Fuderer Dalma végül nem tudta feltenni az i-re a pontot, de ezért a vereségért senki sem kesergett a csarnokban, a SZAC megszerezte a bronzérmet, amiért mindenképpen jár a lányoknak a dicséret.

Helyosztó a 3. helyért, visszavágó. Szekszárd AC–Univer Kecskemét 5:5. Eredmények, páros: Tápai T., Szvitacs–Madarász, Imre 3:1. Egyéni: Szvitacs–Tóth K. 2:3, Molnár Z.–Madarász 0:3, Tápai T.–Imre 3:2, Szvitacs–Madarász 0:3, Tápai T.–Tóth K. 3:0, Molnár Z.–Imre 3:0, Tápai T.–Madarász 1:3, Szvitacs–Imre 3:0, Fuderer–Tóth K. 0:3.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!