Közélet

2012.05.24. 18:33

Felavatták a bátaapáti vadászházat

Elkészült a bátaapáti Egresmenti Vadásztársaság új vadászháza amelyet csütörtökön ünnepélyes keretek között adtak át rendeltetésének.

TEOL/I.I.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Baráti beszélgetéssel és ünnepi ebéddel avatták fel az új vadászházat (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A baráti hangulatú találkozóra meghívták a vadász-ágazat vezetőit és a közvetlen környezet gazdaságainak, intézményeinek képviselőit is. 
Mint Paluska Zoltán, a társaság elnöke elmondta, eladták a falu másik végén lévő régi vadászházat, mert környezete ipari területté változott, ezért megszűnt a vadászati hangulata. Éppen az utóbbi miatt fontos volt, hogy az új fából készüljön.


Az eladási árból és a társaság saját pénzéből épült a ház, amelynek három, kétágyas szobája elsősorban a vendég-vadászok elhelyezését és a társaság közösségi életét szolgálja. Alkalmanként turistáknak, vagy családi rendezvényre is kiadják. A tervek között nyári gyermektáborok szervezése  is szerepel.

A vadásztársaságnak 37 tagja van, Budapesttől Szegedig, területe 4100 hektár, évente 300 nagyvadat lőnek, ezek többsége disznó, a többi szarvas és őz. Bevételeik főként vadásztatásból és a vadhús értékesítéséből, valamint tagdíjakból származnak. Annak ellenére, hogy sok a vadkár, kiegyensúlyozottan gazdálkodnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!