Közélet

2012.05.01. 18:18

Fogták, főzték a pikkelyest

Talán a kiflibojli is közrejátszott, de vélhetően sokkal inkább a több éves tapasztalattal magyarázható, hogy míg a bölcskei Felföldi Kálmán két pontyot is fogott az első fél órában, többeknek még semmi sem akadt a horgára.

TEOL/M.Á.

Attól azonban nem kellett tartani, hogy a pórul járt horgászok éhen maradnának, a halászléfőző verseny finomabbnál finomabb étkeiből ők is kedvükre lakmározhattak. Rengetegen neveztek a hétfőn megrendezett II. Tolna Megyei Horgásznapra, így a nagyobb és a kisebb tavat is igénybe vették a pecások.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bálint Károlynak és Harcról érkezett csapatának a horgára még csak néhány Bodorka akadt a verseny kezdetekor (Fotó: Gottvald)
[/caption]

A remek hangulat már a rendezvény kezdetekor garantálva volt, a horgászok a halakat, míg a jó erőben lévő férfiak a májusfát bíztatták, hogy el ne dőljön. A Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az állomány pótlásáról is gondoskodott, még délelőtt sor került a látványos haltelepítésre, a méretes pontyokkal a lurkók is fényképezkedhettek.

A megyei horgásznap keretében megrendezett VI. Sulikupa Horgászversenyen a Bogyiszlói Községi Horgász Egyesület és a Bogyiszló-Fácánkert társult általános iskola közös csapata diadalmaskodott. A Hal-Szálka Szabó István emlékverseny, valamint a II. Horgászbarát Borverseny eredményeit később közöljük.

A Halászléfőző versenyt az Intéző Bizottság-Könyvelők párosa, Sümegi Albin és felesége nyerték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!