Közélet

2012.05.14. 18:29

Időjárás: még három esős nap, aztán tényleg itt a nyár!

Vasárnapra akár 25 Celsius fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, írja előrejelzésében az időkép.hu portál.

TEOL

A hét közepén sem fogunk annyira a szabadba vágyódni – kedden nyugaton ugyan már felszakadozhat a felhőzet, de máshol marad a borult idő, elszórtan kisebb csapadékkal, keleten akár intenzívebb záporokkal is.

A néhány fokos enyhülést követően szerdán északnyugat felől újra hidegebb légtömegek érik el a térséget: nyugat felől ismét egy hidegfront hoz majd szeles, csapadékos időjárást.

Szerdán és csütörtökön a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérhetik, mely tovább csökkenti majd hőérzetünket.

Ez a helyzet most az országban – a pillanatnyi időkép itt!

Nem mintha meleg időben lenne részünk: szerdán 12 és 18 °C, csütörtökön pedig akár 10 °C alatti értékekkel is találkozhatunk, hajnalban pedig akár 5 °C-nál is hidegebb lehet. A hőtérkép itt!

Az esernyőkre, esőkabátokra továbbra is szükség lesz, csütörtökön az ország középső és déli harmadán akár nagyobb mennyiségű eső is hullhat, jelentősebb konvektív eseményre azonban nem számíthatunk.

Kattintson ide a távolabbi előrejelzésért!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!