Közélet

2012.05.24. 11:13

Kihívták a kitartásukat

Több helyszínen és sportágban tesztelhették állóképességüket a Kihívás Napján a Tolna megyeiek. A versenyek végeredményei lapzártánk után váltak nyilvánossá.

TEOL/Vizin, Steinbach

– Bátorfi Csilla a példaképem, egyszer majd szeretnék úgy asztaliteniszezni, mint ő, bár ahhoz még nagyon sokat kell gyakorolnom – vélekedett önkritikusan játékáról a szekszárdi sportcsarnokban Varga Janka. A tízéves megyeszékhelyi kislány arról biztosított, hogy mindent megtesz ennek érdekében, ottjártunkkor is szorgosan gyakorolt edzőjével, Fekete Adriennel.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szekszárdi Garay János Gimnázium diákjai futással csatlakoztak délelőtt a Kihívás Napjához (Fotó: Lehőcz Péter)
[/caption]

Felsorolni is nehéz lenne azokat a sportágakat, amelyekben tegnap Szekszárd több pontján megmérethették magukat az érdeklődők. A város 21. alkalommal csatlakozott a Kihívás Napjához, és rendszerint eredményesen szerepel, idén is fiatalok és idősebbek egyaránt részt vettek a különböző sportos programokon.

A Challenge Day (Kihívás Napja) 1982-ben indult Kanadából, hamar meghonosodott szerte a világban, Magyarországon 1991-től van jelen. A rendezvény legfőbb célja a lakosság rendszeres testmozgásra való ösztönzése és az egészséges életmód hangsúlyozása. Versenyt is hirdetnek ekkor a szervezők, a lebonyolítás lényege, hogy a játéknapon folyó küzdelemben mely településen teljesítenek több 15 perces sportolást a lélekszámához viszonyítva.

Tolna megye több települése, így Kölesd is csatlakozott a felhíváshoz. Zivatar zavarta meg az ottani kihívás napi programokat a délután közepén. Dr. Baranyai Eszter főszervező elmondta, ettől függetlenül mindegyik tervezett mozgásprogramot teljesíteni fogják. A kihívás napja a községben közvetlenül éjfél után indult, fáklyás futással, de volt például éjszakai zumba is, ami zivatar-zavarmentes volt.

A korábbi évekhez hasonlóan minden intézmény kivette a részét a kihívások teljesítéséből. A délután három órás összesítésnél Kölesd kategóriájában a 8. volt, de a főszervező délután azt jósolta, ennél biztosan jobb helyen zárnak majd, mivel estig még egy kicsit ráerősítenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!