Közélet

2012.05.15. 17:35

Mindig megújuló negyvenes

Címkék#dombóvár

Negyven éve nyílt meg Dombóvár központjában a Napsugár Áruház. Sok minden változott azóta, ám a vásárlói kereslet megmaradt, az üzletvezetés pedig igazodott az igényekhez. A kerek évfordulót egész napos vevőt csalogató rendezvénnyel ünneplik.

Hanol Erzsébet

A piaci kihívásokra válaszolt a  vezetéség akkor, amikor a Napsugár Áruház több osztályát bezárva, elköltöztetve végül kizárólag az élelmiszerforgalmazás mellett döntött. Az pedig már hamar kiderült, hogy helyes döntést hoztak. Az átalakítás még az 1990-es években történt, és az üzlet azóta is meghatározó bevásárlási pont a Dombóváron és a környékbeli településeken élők számára egyaránt – hangsúlyozta Bodó János Attila, az üzletet működtető Dombó-Coop Zrt. vezérigazgatója.

A Napsugár Áruházban 1972 januárjában szolgálták ki az első vevőt. Akkor még az élelmiszerosztályon kívül műszaki, illatszer, konfekció, cipő, méteráru és kötöttáru részleg is volt az áruházban, illetve az emeleten egy eszpresszó állt a vásárlók rendelkezésére. Az átalakítások után 1996-ban alapítóként lépett be áruház a Coop Üzletláncba.

Bodó János  Attila fontos mérföldkőnek nevezte ezt, hiszen a 2011-ben  Business Superbrands díjjal kitüntetett üzletlánc első lépéseinél lehettek jelen.

Az elmúlt években az informatika fejlesztésre fordítottak gondot annak érdekében, hogy a vevők számára minél kényelmesebb legyen a mindennapi bevásárlás. Tavaly az üzlet arculatát az országos Coop imázshoz igazították. A városközponti bolt 17 embernek biztosít munkalehetőséget, a Dombó-Coopnál pedig több mint százhúszan vannak alkalmazásban, és a fejlesztés nem szünetel – tette hozzá a vezérigazgató. Így aztán egy igazán friss negyvenévesnek nevezhető a Napsugár Áruház.

A kerek évforduló mellett azért nem lehet szó nélkül elmenni, és nem hallgat róla a Dombó-Coop Zrt. sem. Sőt. Május 19-én, szombaton egész nap változatos programokkal várják vásárlóikat az áruház előtt és környékén.

Fellépési lehetőséget kap itt számos helyi és közeli településről érkező egyesület, és a gyermeknap kapcsán a kicsik szórakoztatása sem maradhat el. A születésnapi rendezvényen az is kiderül, hogy melyik hölgy a legszebb vásárló. A vállalkozó kedvűek jelentkezését a helyszínen várják.

Az eddig megszokott törzsvásárlói kedvezmények mellett további kiemelt akciókra is lehet számítani és szombaton meghosszabbított nyitva tartással is megörvendeztetik a vevőket a Napsugár Áruházban. Este nyolc órára tolódott ki a zárás aznap.

A közelgő londoni olimpiára is hangolódhatnak kicsit a kilátogatók. A Coop Üzletlánc harmadik alkalommal buzdítja közös szurkolásra a vásárlóit és a dolgozóit.

A „Küldjünk egy közös hajrát” elnevezésű mozgalom során szalagokat helyeznek ki a boltokban, amelyre jókívánságaikat kanyaríthatják rá a magyar alakulatért szorítók. Erre már ezen a hétvégén is lesz lehetőség, a jövő hét péntekén pedig Wichmann Tamás olimpiai ezüstérmes kenus érkezik Dombóvárra és délben a Napsugár Áruházban találkozhatnak vele a sportbarátok.

Erről és hétvégi program részleteiről a Dombó-Coop Zrt. Face-book oldalán és a helyszínen lehet érdeklődni.

Hanol Erzsébet -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!