Közélet

2012.07.06. 15:23

A női borrend alkotásait nem kell megmagyarázni

A magántulajdonú, az egykori malom helyén létesített impozáns épületben szombaton bemutatta képzőművészeti alkotásait a Kunsági Női Borrend három tagja. A kiállítást színesítik Csáki Ildikó szalmafonó remekművei.

V. L.

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke dr. Terts András megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a tárlaton látható festményeket nem kell megmagyarázni, mindenki elsőre megérti az alkotók szándékát. A kiállítás egyúttal alkalmat adott a Simontornyai borkultúra vezető képviselői és a Kunsági Női Borrend tagjai közötti eszmecserére, és a tárlattal bővült a város nyári kulturális kínálata is.

A kiállításon Harsányi Zsuzsa és Varsányi Edit festőművészek, Simon M. Veronika Munkácsy- és Szent István-díjas festőművész a Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagykövete festményei mellett Sopronyi Lászlóné grafikusművész több műve is látható. A közel negyven alkotás július 15-ig tekinthető meg hétvégén 10 és 17 óra között, a többi napokon Kiss Jenőnével ( 30-229-7503) történő egyeztetett időpontban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!