2012.07.17. 11:24
A TEOL konyhája: Magvas burgonyalángos
A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 vöröshagyma, 1 dl tejföl, 10 dkg zabpehely, fél csokor petrezselyem, 2 tojás, 2 tojássárgája, só, fűszerkeverék, olaj a kisütéshez.
Elkészítés: A megtisztított burgonyát lereszeljük, levét konyharuhában kinyomkodjuk. A meghámozott hagymát apróra, a petrezselymet egészen finomra vágjuk. Mindezeket a zabpehellyel, a tejföllel, a tojásokkal és a tojások sárgájával a reszelt burgonyához keverjük, fűszerezzük.
Felhevített olajban a masszából 4 halmot rakunk, és egy kanállal lapos lángosokat formálunk belőlük. Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Papírtörölközővel a zsiradékot leitatjuk a lepényekről. Vegyes gyümölcssalátával, vagy bolognai mártással tálaljuk.
Továbbra is váruk olvasóink receptjeit! Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.
TEOL -->