2012.07.03. 13:17
A TEOL Konyhája: Marokkói csirke
A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.
Hozzávalók: 85 dkg kicsontozott csirkecomb, 12 dkg rizs, 3 dkg mazsola, 2 dkg vaj, 2 evőkanál mandula, 2 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 1 húsleveskocka, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál köménymag, pirospaprika, só, 1 kávéskanál fahéj, őrölt koriander, gyömbér, 1,4 kávéskanál őrölt sáfrány, 1/4 kávéskanál őrölt szegfűszeg.
Elkészítés: A fűszereket összekeverjük az összetört fokhagymával, citromlével, olajjal és a húsra kenve legalább 5 percig pihentetjük. Ezután mérsékelt lángon 15-20 percig sütjük, hogy megpuhuljon és a leve elpárologjon. A rizst a leveskockával ízesített vízben megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a vajat, citromhéjjal, mazsolával, mandulával ízesítjük. Tányérra halmozzuk, rátesszük a felszeletelt húst és meglocsoljuk a pecsenye levével.
Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit!
Cím: Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3.