2012.07.13. 11:21
A TEOL konyhája: Padlizsános tészta sajtmártással
A receptet Sándor Pálné szekszárdi olvasónk küldte.
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fodros kockatészta, 20 dkg reszelt sajt, 15 dkg egész dióbél, 2 kis padlizsán, 2 dl tej.
Elkészítés: A padlizsánt megmosszuk, kockákra vágjuk, besózzuk, később leöblítjük, kinyomkodjuk, kevés forró olajban aranysárgára sütjük. A diót serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Mélyebb edényben a tejet felmelegítjük, beleszórunk 15 dkg sajtot és addig kevergetjük, amíg megolvad. Sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Összeforgatjuk, a sajtos mártással és a padlizsánnal. Megszórjuk a pirított dióval, a maradék reszelt sajttal és azonnal tálaljuk.
TEOL -->