Közélet

2012.07.02. 06:24

Átadták a stafétabotokat

Címkék#Szekszárd

Kettős rendezvényre invitálta a tagságot szombaton a Rotary Club Szekszárd.

Szeri Árpád

A vármegyeházán tartott Rotary találkozón egyrészt a XV. Charter ünnepséget tartották meg; másrészt pedig a szabályzatnak megfelelően itt és ekkor adta át a stafétabotot utódjának a Magyar Rotary Clubok Szövetségének kormányzója. Ami azt jelenti, hogy Balogh György után immár dr. Ungvári Zsigmond viseli a District Governor címet.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Horváth István, Szekszárd polgármestere mondott köszöntőt a Rotary rendezvényén. Balján a helyi klub új elnöke, Evertse Marinus Willem Fotó: Kiss Albert
[/caption]
Mindannyiukat, az összes vendéget Horváth István köszöntötte a város nevében a díszteremben. Többek között arra felhívta a figyelmet, hogy a megyeszékhely és az 1998-ban megalakult Rotary Club Szekszárd között példaértékű az együttműködés.

– Közös célunk, hogy helyi értékeket teremtsünk – mutatott rá a polgármester. – A klub fennállásának tizenöt éve óta állandó jelleggel motorja a helyi közéletének. Az elmúlt időszakban kiváltképp komoly szerepet vállalat a városszépítésben.

Az éves rotációs rendszer értelmében a Rotary Club Szekszárd élén is váltás történt. Letenyei László klubelnök az eltelt, eseményekben ez alkalommal is gazdag egy esztendőről adott értékelést, köszönetett mondott a tagságnak a munkájáért, majd utóda, Evertse Marinus Willem lépett a mikrofonhoz.

Az új vezető egyebek mellett elmondta: céljai közé tartozik a hölgytagság létszámának növelése legalább 20 százalékra, a havi jelenlét elérése a sajtóban, hozzátartozók bevonása a klubéletbe, a nemzetközi kapcsolatok bővítése főképp a történelmi Magyarország területein, tapasztalatcsere szervezése a megyei kórház és egy nyugat-európai kórház között. Az úgynevezett Earlyact, Interact, valamint Rotaract forma pedig az általános, a közép- és főiskolásokhoz kíván utat találni.

– Bennük is erősíthetjük azt, hogy mindannyiunknak érdemes tennünk a közjóért – hangsúlyozta az új klubelnök.

Szeri Árpád Horváth István, Szekszárd polgármestere mondott köszöntőt a Rotary rendezvényén. Balján a helyi klub új elnöke, Evertse Marinus Willem Fotó: Kiss Albert -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!