Közélet

2012.07.06. 14:12

Az elnök kíváncsi a véleményekre

Hosszúra nyúlt megbeszélést folytatott tegnap dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke a paksi kistérség polgármestereivel a 2014-2020 közötti Európai Uniós programozási időszakra való felkészülés jegyében.

TEOL/V.T.

A megyei önkormányzatok, így a Tolna megyei is, intézményfenntartó szerepe megszűnt, idén januártól területfejlesztési feladatok hárulnak rá.

Annak érdekében, hogy ez év végére elkészüljön egy területfejlesztési stratégia, majd annak alapján jövő év közepére egy cselekvési terv, elkezdődött a helyzetfeltáró, értékelő munka, ami részben abban testesül meg, hogy dr. Puskás Imre végigjárja a kistérségeket, hogy a megye 109 településének, polgármesterének véleményét, javaslatát megismerje a jelenlegi Európai Uniós programozási időszak tapasztalatairól, illetve jövőbeni fejlesztési terveikről.

Azt szeretnénk, ha ez a terv valós ismereteken alapulna, húzta alá dr. Puskás Imre hozzátéve, cél az, hogy 2014-ben, amikor elindul az új programozási időszak egy olyan koncepcióval és operatív programmal rendelkezzen a megye, amelyek eredményeként eurómilliókat nyerhetnek el sokat lendítve ezzel a megye fejlődésén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!