Közélet

2012.07.06. 14:37

Együtt a világ magyarjai

Találkozók, bemutatók, tudományos, kulturális, sport és szabadidős programok sokasága várta azokat, akik részt vettek a másodszor megrendezett Magyarok Világtalálkozóján.

Venter M.

A hétvégén többek között világbál, nemzetközi labdarúgó torna, lovagkori bemutatók várják az érdeklődőket a fővárosban.

A szervezőbizottság tagjai között egy Tolna megyei, pontosabban bonyhádi hölggyel találkozhattunk. Kereki Katalin az Egyesült Államokban, Kaliforniában él. Mint elmondta, a világtalálkozó ötletét a Panoráma Világklub vetette fel.

A klub azért jött létre, hogy a nagyvilágban élő magyarok kapcsolatot tarthassanak egymással, és az óhazával. Tolna megye az első között csatlakozott a világklubhoz, így került ő maga is kapcsolatba a szervezettel, és vállalt részt a találkozó szervezésében.

- Ötvenkét világklub működik öt kontinensen, így igen színes és széleskörű a találkozó programja és közönsége is.

Csodálatos volt a kulturális gálaest a fővárosi Uránia filmszínházban, de minden programról elmondható, hogy nagy az érdeklődés, és sok a látogató: Magyarországon és külföldön élő magyarok, illetve mindenféle náció megfordul a helyszíneken, és mindenki nagyon jó érzi magát - nyilatkozta lapunknak Kereki Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!