Közélet

2012.07.18. 16:17

Évszázadnyit ugorhatnak vissza az időben

Régi fotókból rendeztek kiállítást a csámpai közösségi házban.

TEOL/V.T.

A fotográfiák segítségével egy évszázadnyit ugorhatnak vissza a látogatók az időben, a tárlattal emlékeznek ugyanis arra, hogy 100 évvel ezelőtt kezdődött Csámpán az iskolai oktatás. Ma már nincs iskola és nincs oktatás, viszont van aktív civil és sportélet.

Ebbe is belekóstolhatnak, a tárlatot is megtekinthetik mindazok, akik elmennek szombaton a Nosztalgia Találkozóra, amelyet eredetileg azzal a céllal hívtak életre, hogy a Pakshoz tartozó településen élők és onnan elszármazottak találkozhassanak egymással.

Mára alapküldetésén túl egy Pakson kedvelt programmá nőtte ki magát a rendezvény, amely hagyományosan kispályás futballtornával kezdődik. Ezt a tornapályán tartják, a további programokat viszont már a közösségi ház udvarán. Lévén Csámpa paprikatermelő vidék, lecsófőző-versenyre várják a nevezőket.

A Csámpai Lovassport Egyesület bemutatója elmaradhatatlan része a programnak, csakúgy, mint a Csámpai Country Road Club műsora. Az est vendége lesz Tabáni István is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!