Közélet

2012.07.28. 15:20

Lélektani dráma Pakson

Újabb film, ezúttal egy lélektani dráma készül Pakson. Babai István és Kövi Gergő egyre több állandó tagot számláló stábjával pénteken Cseresznyésben forgatott.

Vida T.

Három napon át az Erzsébet Nagy Szállodában forgott a kamera, a csütörtök díszletrendezéssel telt, a péntek délután pedig egy népesebb stábot mozgató háborús jelenet rögzítésével. Az utoló forgatási nap a mai. Ami nem jelenti azt, hogy ezzel befejeződik a munka dandárja, a fiúkra és Hatvani Szabolcs zeneszerző, hangmérnökre még nagyon sok feladat vár a stúdióban.

A függetlenfilmes alkotópáros, azaz a „Dead Candy Films” 2008 ősze óta dolgozik együtt, Négy lövés című első alkotásukkal mindjárt elnyerték az AXN Filmfesztivál közönségdíját. A 2009-es Menedék a Magyar Függetlenfilm-szövetség produceri díját kapta meg, ugyanez a film Zalaegerszegen, a Göcsej Filmszemlén megosztott harmadik helyezést ért el. Még mindig 2009-ben Tell Edit és Babai István (…)Hárompont című kulturális magazinja Helyi érték díjat nyert.

A Babai-Kövi alkotópáros 2010-es, Konstans című rövidfilmjét már több mint 50 ezren látták az index.hu videomegosztó portálján. Ez az alkotás Tallinnban különdíjas lett, a veszprémi Pannonfíling Fesztiválon pedig második helyezést ért el.

A 2011-ben forgatott Állomás a Göcsej Filmszemlén lett különdíjas, a 2012-ben elkészült Suzie pedig már most három fontos elismeréssel gazdagodott: amellett, hogy különdíjas lett Zalaegerszegen és Dunaújvárosban, 1844 alkotás közül beválogatták a nemzetközi Budapest Short Film Festival versenyfilmjei közé. Ugyanitt indul a Kossuth-díjas Szomjas György és a Cannes-ben is elismert Till Attila filmje.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Egy jelenet a forgatásról Fotó: Gottvald Károly
[/caption]
Az Átmenti szállás munkacímű, tízperces rövidfilmmel szeretnék az eddigi sikereket is túlszárnyalni. A szívhez szóló film történetének középpontjában egy, a saját fantáziavilágába menekülő kislány áll, akinek azonban előbb-utóbb szembe kell néznie rideg valósággal. A főszereplőt, Jankát egy paksi kislány, Princz Ágota alakítja, akit Hatvani Szabolcs táborában, egy casting keretében választottak ki.

Az Átmenti szállás forgatásakor magasabb szintre igyekeztek fejleszteni a film látványvilágát, ezért továbbfejlesztették eszközparkjukat.

– Bőkezű támogatóinknak köszönhetően egy kameradaruval, kránnal gazdagodtunk, ami hatalmas ugrást jelent a képi világban, sokkal „filmesebbé” teszi a felvételeket – mondta Kövi Gergő.
„Cseresznyésben egy csatajelenetet vettünk fel, amely megmutatja az álomvilág és a valóság közti különbséget.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!