Közélet

2012.07.29. 09:12

Szépen nótáznak, és sikeresen versenyeznek

Hat éve alakult meg a megyeszékhelyen a Magyarnóta Kedvelők Baráti Köre, amelynek jelenlegi tagjai zömében nyugdíjasok.

Venter M.

A kör alapítója és jelenleg titkára, Csepregi Antalné Ódor Vera amikor nyugdíjba vonult, úgy érezte, továbbra is lehet aktív, kreatív, tevékeny ember, ezért szüksége van tartalmas elfoglaltságra, ami célt és erőt ad neki.

Próbaképpen magyar nótát énekelt egy-két rendezvényen, és a visszajelzések arra ösztönözték, hogy ne hagyjon fel ezzel. Aztán arra gondolt, hogy talán lenne igény a városban egy nótakörre is. Ehhez keresett – és szerencsére talált is – társakat. A baráti kör mára nem csak Szekszárdon, de az egész megyében, sőt, országosan ismert.

Vera büszkén sorolja a sikereket. Mert igaz, hogy először csak a maguk örömére énekeltek, ám hamar ismertté váltak. Büszkék a teltházas estekre, ahol ötszáz ember állva tapsolt a nótakörnek. Szólistáik minden megmérettetésről dobogós helyezéssel jöttek haza, kórusuk pedig nemzetközi versenyen kapott ezüst minősítést.

A nótakedvelők baráti köre a nyáron sem tétlen, a közelmúltban megrendezett szegedi Dankó-versenyről ismét dobogós helyezésekkel érkeztek haza. Bár többségében szépkorúak alkotják a társaságot, úgy gondolják, hogy a jövőben a körnek meg kell újulnia, új lehetőségek után kell nézniük.

Az utánpótlás biztosított, három-négy olyan fiatal is van, aki szereti a műfajt, és folyamatosan képezi magát, és szívesen fogadnak további jelentkezőket is minden korosztályból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!